درباره پژوهشیار
مديران با دسترسي به داشبوردهاي متنوع مديريتي و در اختيار داشتن ابزار متنوع مديريتي مي توانند با بررسي و پايش اطلاعات موجود در سيستم، نسبت به اتخاذ تصميمات مديريتي اقدامات مفيدي انجام دهند.
وظیفه اصلی پژوهشیار( سامانه مدیریت اطلاعات پژوهشی) تسهیل فرآیند پژوهشی در یک سازمان و سیستماتیک نمودن کلیه فرايندهاي پژوهشی درون سازمانی و برون سازمانی از بدو مطرح شدن یک طرح، پايان نامه ، مقاله و ساير المانهاي پژوهشي تا مراحل انتهايي آن می باشد. به گونه ای که کاربران قادر هستند تمام مراحل نیازهای پژوهشی خود را با مراجعه به این سامانه مرتفع نمایند.
با توجه به پیشرفت روز افزون فن آوری اطلاعات و نیاز به حضور سیستم های مدیریتی مبتنی بر وب، سیستم جامع مدیریت اطلاعات و فرايندهاي پژوهشی (پژوهشيار) طراحی و پیاده سازی شد. این سیستم با تمرکز بر نیازهای فضای علمی و پژوهشی روز دنیا طراحی گردید و برای تسهیل فرآیند تحقیقات علمی در اختیار دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور قرار گرفت. پیاده سازی این سیستم از سال 85 در دانشگاه علوم پزشكي اصفهان آغاز و پس از توسعه در دانشگاههايي همچون تهران ، هم اکنون این نرم افزار به صورت کاملا عملیاتی در این دانشگاه و بسياري از سازمانها و دانشگاههای کشور قریب به 12 سال است که در حال استفاده می باشد. سامانه پژوهشیار یک سامانه مدیریتی می باشد که کلیه فرآیندهای علمی و پژوهشی را به صورت كاملا الكترونيكي انجام داده و همه فرايند ها به صورت يكپارچه و در يك محيط كاملا مبتني بر وب و با ساختار سلسله مراتبي اجرا مي شود. هدف از طراحی این سیستم، مکانيزه کردن واحد پژوهشی در دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراكز علمي پژوهشي می باشد.
سامانه مدیریت اطلاعات پژوهشی، به عنوان یک ابزار جامع، در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی ، دانش¬ پژوهان و پژوهشگران را قادر می سازد تا در کمترین زمان ممکن روندهای پژوهشی را طی کنند. بر این اساس نه تنها سرعت پیشرفت روند طرح ها و پروژه ها افزایش می یابد بلکه بروکراسی های سازمانی برای طی شدن مراحل اجرای یک طرح پژوهشی، پايان نامه، مقاله و تشويق مقاله وساير موارد مورد نياز در يك معاونت پژوهشي، تسهیل می گردد . از جمله قابلیت های دیگر پژوهشیار می توان به دسترسی سریع به اطلاعات، پیگیری آسان برای کاربران مختلف، تحت پوشش قرار دادن کاربران مختلف و سهولت در استفاده ودسترسي مديران به اطلاعات را نام برد که هر کدام بر افزایش کارایی و اثربخشی یک واحد پژوهشی اشاره دارد.